Descriere
Uleiul de Catina este utlizat in ulcerul gastric si duodenal, alergiile, diarea, urticaria, reumatismul, afectiunile neuroendocrinologice, circulatorii, hepatice, alcoolism, anemii, astenie si stres.
Se utilizeaza si in geriatrie cu rezultate spectaculoase. Datorita vitaminelor A si E pe care le contine, uleiul obtinut din catina are proprietati terapeutice foarte puternice. Produsul are efecte regenerante, de intinerire si este folosit in foarte multe boli, atat pentru prevenire, cat si pentru tratare.
Uleiul de catina este un adevarat elixir pentru ochi. El mareste acuitatea vizuala, combate oboseala oculara si incetineste evolutia bolilor de ochi.
Uleiul de catina contine cea mai bogata substanta naturala in vitamina E din lume. Vitamina E este supranumita si vitamina tineretii si a fertilitatii. Uleiul de catina este insa cel mai folositor datorita concentratiei sale.
In fiecare an se recomanda se faceti 2-3 cure cu ulei de catina, asigurandu-va astfel necesarul de vitamine si oligoelemente Compozitia Uleiului de Catina- licopen pigmentul
natural care da culoarea fructelor si care are proprietati antioxidante, antitumorale si de reducere a colesterolului. In fructele de catina se gaseste de asemenea quercitina,
o substanta antioxidanta, analgezica, antiastmatica, antibacteriana.
Datorita acestor substante, catina este recomandata in cazul cataractei, gastritelor, faringitelor,
psoriazisului, obezitatiiCompozitia uleiului de Catina
1. 7 grupe de Flavonoide fiecare grupa continand 7 tipuri
2. Multiple vitamine: E, A, K, B2, B6, C. Cantitatea de vitamina C este de 8 ori mai
mare decat in piersica, de 20 de ori mai mare decat in marul paduret, de 80 de ori mai mare decat in rosie, de 200 de ori mai mare decat in strugure. Catina mai este denumita tezaurul de vitamina C sau regina vitaminei C.
3. Catina contine multiple minerale, microelemente, aminoacizi esentiali, 8 tipuri de caroten.
4. Contine substante anticanceroase: principii amare, arginina serotonina, SOD care este de 4 ori mai mare decat la Ginseng.
5. Substante volatile, substante antisaponificare, sistosterili
6. Contine carotonoizi.
Substantele active din uleiul catina sunt anticanceroase si antitumorale, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase creste imunitatea, reduce efectele secundare cauzate de chimioterapie si trateaza cancerul gastric, pulmonar si rectal.
Serotonina este o substanta foarte rara care ajuta la coagularea sangelui si la vindecarea plagilor, regleaza tensiunea arteriala si emotionala, temperatura corpului, secretia hormonala etc .
Actiuni interne- uleiul de catina este recomandat in tratamentul unor afectiuni ca:
ulcerul gastric si duodenal, diaree, urticarie, stari alergice, maladii neuroendocrine,reumatism, afectiuni circulatorii, hepatice, alcoolism, anemii, astenie si, in ultimul timp ca remediu contra stresului.