Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Cozac Plant Trat Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Ulei esential de eucalipt
10 lei
Brand
flacon 10 ml /vrac kg
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
In trecut, eucaliptul era denumit "copacul febrei", iar aborigenii din Australia foloseau uleiul extras din frunzele acestui arbore ca remediu impotriva febrei si afectiunilor cutanate.

In prezent, uleiul volatil de eucalipt este folosit in primul rand pentru tratarea afectiunilor respiratorii acute sau cronice – viroze, bronsite, faringite, laringite, sinuzite, astm bronsic.

De asemenea, este recomandat in afectiuni ale sistemului urinar, in probleme cutanate. Rezultatele sunt uimitoare, pentru ca uleiul de eucalipt are proprietati antiseptice, antibacteriene, expectorante si descongestionanteIn afectiunile respiratorii, uleiul este utilizat atat intern, cat si extern.

Astfel, pentru descongestionarea cailor respiratorii se iau cate trei-patru picaturi de ulei de eucalipt pe o bucatica de paine sau cu o lingurita de miere, de trei-patru ori pe zi.

In cazul simptomelor de raceala si gripa se pot face si inhalatii cu ulei de eucalipt – punem cateva picaturi de ulei intr-un vas cu apa fierbinte, apoi ne acoperim capul cu un prosop si stam cateva minute deasupra aburilor.

Mirosul puternic al uleiului de eucalipt stimuleaza imunitatea, inlatura oboseala si ne reda tonusul atunci cand avem o viroza respiratorie. Masajul cu ulei de eucalipt are efect analgezic, calmand durerile musculare si articulare.

Starile febrile sunt insotite adesea de senzatia de frig, de sete intensa sau de frisoane, putand ajunge pana la convulsii in cazul copiilor. Pentru scaderea febrei, dar si pentru calmarea acceselor de tuse se aplica pe piept sau pe frunte comprese cu ulei diluat in apa calduta.

In acelasi scop se poate masa corpul cu un amestec de ulei de eucalipt si ulei de masline sau de floarea-soarelui.

Uleiul de eucalipt poate inlocui medicamente antitermice in asemenea cazuri. Substanta activa – eucalyptolul – este cea care ii confera uleiului proprietatile descongestionante si antitermice.
Din Gura in Gura