Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Cozac Plant Trat Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Ulei esential lavanda
8 lei
Brand
flacon 10 ml /vrac kg
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Ulei esential pur de lavanda proprietati;

Intern: antimigrenos, antireumatic, antispastic, antiseptic, analgezic,
bactericid, antiaritmic, colagog, diuretic, hipotensor, stimulent al secretiei gastrice si peristaltismului intestinal, tonic general si cardiac, sudorific.

Extern: antiseptic general si pulmonar, calmant(unul din cele mai eficiente, valabil si in cazul nevrozelor, psihozelor, depresiilor etc.), insecticid, fluidifiant al secretiilor bronsic

Indicatii:
- uz intern: iritabilitate, spasme, insomnii, febre eruptive, boli infectioase, melancolie, neurastenie, afectiuni ale cailor respiratorii: astm, gripa, bronsita, tbc etc oligurie, migrene, ameteli, isterie, sechele ale paraliziei,
hipertensiune arteriala.

- uz extern: plagi de orice natura(simple, atone, ulceratii ale gambelor,cangrena, fistule anale etc.), eczeme cronice, leucoree,arsuri,
afectiuni pulmonare, acnee, cuperoza, intepaturi de insecte, caderea parului.

Mod de administrare uz intern:

ADULTI: Cate 3-4 picaturi de 3 ori pe zi in putina miere
COPII: peste 10 ani 1-2 picaturi de 3 ori pe zi in putina miere

Intrebuintarea externa a uleiului esential pur in aromaterapie:

Inhalatiile sunt foarte potrivite pentru tratarea problemelor respiratorii, a racelilor, gripei si pentru pregatirea tenului in vederea unui tratament cosmetic. Pentru aceasta, se toarna intr-un vas 1 litru de apa clocotita si se adauga 3-4 picaturi de ulei. Vaporii degajati se inspira stand aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare.

O metoda simpla si rapida de a face o inhalatie este aceea de a stropi un servet cu 2-3 picaturi de ulei si a-l mirosi cateva momente.

Inhalatiile sunt contraindicate persoanelor care sufera de astm sau epilepsie, deoarece pot declansa o criza.

Masajul este una dintre cele mai populare metode de utilizare a uleiurilor esentiale. Masajul din cadrul aromaterapiei aduce atat beneficiile uleiurilor cat si pe cele ale masajului in sine.

Pentru o sedinta de masaj se adauga 4-6 picaturi de ulei esential (sau din amestecul de uleiuri pe care il preferati) in aproximativ 10 ml ulei de masaj.

Baia este o cale foarte placuta si totodata eficienta de a folosi uleiurile prin relaxarea care o induce apa calda si prin faptul ca porii se dilata, permitand uleiului sa patrunda prin tegumente.

Comprese: O compresa fierbinte este un mod eficient de a trata multe probleme ale pielii, ca de exemplu infectiile, sau durerile musculare de natura reumatica.

Candela (lampa) odoranta se foloseste pentru a aromatiza camera, pentru a genera o stare de spirit pozitiva, tonica, sau dimpotriva de relaxare, sau pur si simplu pentru a crea o atmosfera speciala.

Sauna Uleiurile esentiale sunt ingrediente minunate pentru sauna.

Precautii si atentionari speciale: Uleiurile esentiale nu se vor folosi sub nici o forma de catre femeile gravide, mamele care alapteaza, la copii sub 1 an si de asemenea pe rani deschise sau fracturi.
Din Gura in Gura